jueves, 3 de agosto de 2017

LA RELIGIÓ EN EL NOSTRE MÓN.

La religió ha sigut al llarg de la història, com ho és en el moment actual, un element integrant de l'entramat col·lectiu humà i un ineludible fet cultural. El patrimoni cultural dels pobles està vertebrat per les cosmovisions religioses, que es manifesten en els sistemes de valors, en la creació artística, en les formes d'organització social, en les manifestacions i tradicions populars, en les festes i calendaris. Per açò, els continguts fonamentals de la religió donen claus d'interpretació de les civilitzacions.
En una època en què els intercanvis culturals constitueixen un fet habitual, més enllà de les fronteres polítiques, lingüístiques i econòmiques, el coneixement dels continguts religiosos és un factor important, no solament d'identificació, sinó també d'aproximació de cultures.
Des dels temps més remots els homes han cercat explicacions sobrenaturals a bona part de les coses que els succeeixen. Ací radica l'origen de les creences i ritus que coneixem com a religió, i que han marcat una part fonamental de la cultura dels pobles.
Estudiar aquestes creences i les cultures relacionades és l'objectiu d'aquest blog. Ací teniu informació escrita, imatges i audiovisuals que us ajudaran a entendre millor la història de la humanitat i les formes de vida i els valors de les nostres societats actuals
Al mateix temps, també intentarem incidir en el respecte i el diàleg amb altres sistemes de creences i increences presents en la nostra societat pluralista.

No hay comentarios:

Publicar un comentario