viernes, 4 de agosto de 2017

DIFERÈNCIA ENTRE CREURE I SABER.

La ciència intenta explicar la realitat de manera sistemàtica i demostrable. La seua missió és comprendre i explicar el funcionament de les coses.

Però hi ha una sèrie de preguntes que s'escapen a la capacitat de resposta de la ciència; són les preguntes sobre el sentit de la vida: per a què vivim?; què és la felicitat?; per què patim?; hi ha alguna cosa després de la mort? Les respostes a aquestes preguntes no són demostrables: entren en el terreny del que és opinable i de la decisió personal.

Anomenem CREENÇA l'adhesió a un conjunt de principis, de valors, i d'idees que la persona accepta com a expressió de la veritat de la seua vida. Pertany al terreny del coneixement.


Anomenem FE l'adhesió personal a algú en qui confiem per la seua manera de ser o de comportar-se amb nosaltres. Pertany al terreny de la relació personal.

Podríem dir que les nostres creences manifesten el que nosaltres creiem i que la nostra fe manifesta en qui creiem. Encara que no hi ha raons que “obliguen“ a creure-hi, sí es poden trobar raons que conviden a la fe: és ací on entrem en el món de la Religió com a resposta a aquestes preguntes que l'ésser humà es fa sobre el sentit de la vida.


Per ampliar informació, podeu veure aquest vídeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario