miércoles, 16 de agosto de 2017

EL CRISTIANISME: L’ HOMME ANOMEMAT JESÚS.

El Cristianisme va començar amb un home, un jueu anomenat Jesús. Fa 2000 anys, aquest home va començar a predicar i a sanar en la seua pàtria jueva.
Resultado de imagen de jesusLa paraula “ Crist” no és un nom sinó un títol. Significa “ungido” en grec: Aquell que ha sigut triat. La paraula hebrea para açò és “ Mesías “.
Jesús de Natzaret és el referent espiritual per a milions de persones que avui es declaren cristians. Considerat "El Mesías", va ser el fundador d'una nova religió, partint dels pressupostos de la religió hebrea, amb la qual el cristianisme té molts punts en comú (comparteixen una part de la Bíblia), i sensibles diferències.
Va nàixer en Belén, va viure en Galilea amb els seus pares, va passar 40 dies en el desert sortejant les temptacions del dimoni, i 3 anys predicant la paraula de déu i realitzant miracles. En la pasqua jueva, quan comptava amb 33 anys, va ser detingut, jutjat i condemnat a morir en la creu. Tres dies després de ser enterrat va ressuscitar i quaranta dies després de la seua resurrecció va ascendir al cel.

Com veieu es tracta d'una història apassionant, en la qual es barregen realitat i mite; resultant realment difícil separar un d'un altre. El personatge de Jesús de Natzaret ha sigut estudiat per científics, historiadors, teòlegs; qüestionat per uns, adorat per molts...
Aquesta és, resumida, la història de Jesucrist, tal com està arreplegada en Els Evangelis, part fonamental del Nou Testament.

Jesús sí va existir i sabem més d'ell que de qualsevol palestí jueu abans del 70 dC. No va ser considerat significatiu per als historiadors del seu temps encara que Flavio Josefo i Tàcit es refereixen a Crist en els seus escrits. Va patir sota el poder de Ponç Pilat. De l'existència de Jesús de Nazaret no dubta cap historiador seriós. Per a l'historiador especialitzat en cultures antigues Michael Grant, ja mort, hi ha més evidència que va existir Jesús que la que tenim de famosos personatges històrics pagans.

Finalment, us deixe un enllaç molt interessant. Ací podrem trobar un documental sobre Jesús de Natzaret.
http://rtve.es/v/3975265

No hay comentarios:

Publicar un comentario