jueves, 10 de agosto de 2017

ISLAMISME

Resultado de imagen de mahomaPer als musulmans, el profeta Mahoma és l'últim i el més gran dels profetes de Déu. Els ensenyaments que el profeta Mahoma va compartir amb el seu poble són conegudes com a islamisme. ISLAM significa “pau” o “acceptació“ de la voluntat de Déu. Els seus seguidors són anomenats musulmans. En àrab la paraula per a designar a Déu és Al·là.

El profeta no creia que estiguera creant una nova religió. Els estava recordant als seus seguidors el missatge ensenyat una vegada per profetes anteriors com Ibrahim ( conegut també com Abrahán) , Musa ( Moisés) i Isa (Jesús) : només hi ha un únic Déu vertader. Aquest ensenyament és anomenat tawhid.

Després de la mort del profeta Mahoma, l'islamisme es va difondre ràpidament cap a l'orient i l'occident. Va ser triat Abu Bakr com a lider musulmà o califa. Els seus seguidors es van fer coneguts com a musulmans Sunnites. Avui dia, prop del 90 per cent dels musulmans pertanyen a aquest grup. Però hi ha un altre grup, els Xiïtes, seguidors d'un altre califa, Alí,  que creuen que és correcte lluitar pel que creuen , fins i tot si açò significa morir ells  mateixos.

Resultado de imagen de coranEl llibre sagrat de l'islamisme és l'Alcorà. No és un llibre d'història ni un llibre d'històries, sinó una col·lecció d'ensenyaments, lleis i savis proverbis. Per als musulmans el llibre sagrat és la paraula mateixa de Déu, revelada al profeta i no escrita per éssers humans.

El profeta Mahoma és enormement venerat pels musulmans. Mai és mostrat en imatges i, si els musulmans diuen el seu nom, esmenten a continuació la frase…
“ Que la pau siga amb ell “...en àrab s'escriu…السلام عليكم

No hay comentarios:

Publicar un comentario