lunes, 7 de agosto de 2017

HISTÒRIA DEL JUDAISME

Per a comprendre la trajectòria de la religió jueva és indispensable analitzar-la basant-se en el seu context històric. La història del poble jueu es remunta a 4.000 anys arrere. En aquell moment, el patriarca Abraham va ser cridat per a ser fundador d'un nou poble i el portador de la creença en un únic Déu.


Els jueus han patit molt durant els últims 2000 anys. Després de la destrucció del temple de Jerusalem pels romans, els jueus van fugir de la seua “Terra Promesa”. En els segles següents els jueus no van tenir una pàtria i van patir una contínua persecució. Van ser expulsats d'Anglaterra, d'Espanya, sent els països cristians els pitjors llocs on podien viure els jueus.

Cap a finals del segle XIX, milers de joves van emigrar principalment a Palestina. Aquesta ona migratòria va ser reforçada pel sorgiment del sionisme o moviment d'alliberament nacional del poble jueu.


En la segona guerra mundial, el règim nazi va assassinar 6 milions de jueus europeus, el que es coneix amb el  nom d’ Holocaust Nazi .Posteriorment, amb el suport de l'ONU, el 14 de maig de 1948 es va fundar l'Estat d'Israel, com la llar nacional i centre espiritual dels jueus en el món.




Avui existeixen comunitats jueves en tots els continents, les quals es caracteritzen per estar plenament integrades en les societats a les quals pertanyen. Al mateix temps, els seus membres respecten la seua memòria històrica per mitjà de l'exercici dels seus costums i tradicions.

No hay comentarios:

Publicar un comentario